MVP Mladá Boleslav

Na další výstavu jsme se vypravily – čistě dámská sestava- opět do Mladé Boleslavi (a letos to nebylo poprvé a ani naposled :D).
Déšť nás provázel už od Plzně, ale naštěstí zůstal u Prahy, a tak holinky, deštníky i pláštěnky mohly zůstat v autě.
Na tuhle výstavu jsme vyrazily hlavně kvůli Coldie, která zde měla svoji výstavní premiéru. Ale jet takovou dálku jen s jedním psem se mi nechtělo, tak z domova s námi jela ještě Theunka a přihlášeni byli ještě Oliva a Flash, protože tréninku není nikdy dost.
Skvělou společnost po cestě mi dělala fotografka Verča a u kruhu nás vítala usměvavá Helenka a group Chocholatí :). Chvilku po 8 jsme se všichni sešli u kruhu, a tak jsem si to mohla se všemi v klidu zkusit. Dusno takové, že po jednom kolečku s každým z nich bych si mohla dát sprchu :D.

Jako první želízko v ohni nastupujeme s Flashem. U něj na 1000% platí, že těžko na cvičišti, lehko na bojišti. V tréninku totiž vždycky něco vymyslí, nicméně pak na ostro je to vždy mnohem lepší. A tentokrát jsem odešla z kruhu i se všemi prsty (Flashík je totiž strašná piraňa), takže super 😀
Odnáší si krásný posudek a známku VN2.

Pak pauza a možnost držet palce přátelům a za chvilku už připravit Olivu a Coldie.
Oliva si mě velmi oblíbila i přesto, že se vídáme jen na výstavách. Vždycky na mě může oči nechat. Ta láska je vzájemná :), mám jí ráda od narození. Navíc už má zkušené paničky, které vědí jak na výstavy trénovat, a tak je to s Olí v kruhu skvělý zážitek.
V konkurenci 4 fenek si odnášíme VN2 .

V zápětí střídám Olivu za Coldie a nastupujeme do nejobsazenější třídy celé výstavy. Konkurence je velká, plno krásných fen hezky v srsti. Coldie se však rozhodla na svou premiéru připravit po svém a nastoupit v bikinách (čti úplně bez chlupů).
Coldie je u nás na prázdninách, a tak jsme měly možnost na výstavu trénovat, ale nebylo to téměř potřeba, protože už z domova přijela skvěle připravená.
V kruhu s ní to bylo za odměnu. Stála jako socha, když měla běžet, běžela, když jsem řekla stůj, stála. Známka Výborná a hezký posudek moc potěšili věřím nejen mě, ale i majitele, kteří drželi palce z dovolené.
Musím říct, že jsem na ní opravdu pyšná. Celý proces koupání, fénování i samotnou výstavu zvládla bez jediného problému. Neřešila nic zbytečného, žádný stres, hezky poslouchala. Bylo to, jakoby se mnou jel můj další pes.

Jako poslední nastupuje do kruhu Theunka. Úprava v kosmetice True Iconic dělá s chlupy doslova zázraky, a tak si myslím, že to Theu slušelo ještě o něco víc než na předchozí výstavě.
Snažily jsme se co to šlo, Theu natěšená na pamlsek, já maximálně soustředěná.
Po posouzení a několika kolečkách k nám míří pan rozhodčí se slovy první. Nebudu lhát, to že jsme vyhrály mi došlo až když jsem odcházela z kruhu a nesla si v ruce posudek. Slzy štěstí nešly skrýt, radost nešla slovy popsat.

Chtěla bych moc poděkovat Verče za nádherné fotky a hlavně společnost po cestě, Helence za zázemí u ní ve stanu a skvělý pokec, opravdu ráda jsem tě po tak dlouhé době viděla.  Monče za sdílenou radost. Obrovský dík patří majitelům našich psích dětí za jejich důvěru a skvělou péči. Ten největší dík si ale zaslouží můj manžel, který mě podporuje a dokáže mě na plno zastoupit a já mohu odjet na výstavu i když je ten náš poklad doma nemocný.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *