Klubová výstava Kchmpp

Klubová výstava Kchmpp 22.10.2022

Na výstavu našeho klubu jezdíme rádi, klub většinou zve zajímavé zahraniční rozhodčí a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Pozvání přijali manželé Blessingovi z Německa, kteří v ČR ještě nikdy neposuzovali. Navíc je to v krásném areálu v Mladé Boleslavi.
Klub správně předpokládal, že se opět přihlásí velké množství psů, takže počítal s tím, že budou dva kruhy. Myslím ale, že s číslem 196 aussíků nepočítal nikdo. Kruhy tedy nakonec byly celkem 3.

Našim hlavním cílem pro tuto výstavu bylo uchovnit naše mladé holky Coldie a Malinu. Na štěňátka mají ještě čas, ale je fajn mít administrativu hotovou, protože člověk nikdy neví, kdy mu do toho Cov*d nebo jiný výmysl, hodí vidle.
Jako trénink jsme přihlásili ještě Engie a Theunka jela jako doprovod, aby Malině po cestě nebylo smutno.

Předpověď hlásila déšť, a tak jsem ve skrytu duše doufala, že aussíci budou na výstavišti pod střechou. Moje přání bylo vyslyšeno 😊. Takže alespoň na hlavu nám nepršelo.
Na výstaviště všichni dorazili hezky na čas, takže bylo dost prostoru na venčení a přípravy.
Štěňata, dorost a veteráni byli v jednom kruhu, feny ve druhém a psi ve třetím. Nezvykle se tak začínalo posuzovat třídou mladých, kdo které jsem nastoupila společně s Engie(Electra Taarika Mea).
Engie je na svůj věk velmi vyspělá a velká fena a i paní rozhodčí se mě na její věk 9 měsíců ptala 2x, protože si nebyla jistá, jestli správně rozuměla. Byla to naše druhá zkušenost v kruhu a musím říct, že se Engie zase chovala o chlup lépe a hezky se mnou spolupracovala. A i přesto, že si odnesla VD, protože na paní rozhodčí byla moc velká, měla jsem z našeho společného výkonu skvělý pocit. Mimo kruh se chovala jako profík a spokojeně odpočívala ve své kennelce, jakoby na výstavy jezdila denně.

Do nejobsazenější třídy celé výstavy (mezitřída – 29 fen) nastupujeme spolu s Malinou (Callisto Taarika Mea). Malča si vzala z obou rodičů jen to nejlepší. Vystavuju ji moc ráda a miluju její dokonalou povahu. Po Lokym má krásný pohyb a pevný hřbet a po Theu dokonalou povahu a chuť spolupracovat. Sladký výraz a vždy nastražené uši má po obou.
A i když je téměř bez chlupů, dostává po prvním kole Výbornou, a tak bylo jasné, že se do kruhu ještě vrátíme.
S VD paní rozhodčí nešetřila, a tak se po posouzení všech vrací do kruhu jen cca 10 fen s výbornou. A my s Malčou mezi nimi. Jsem moc pyšná. A slova chvály od chovatelů, kteří nás pozorovali zpoza kruhu, zahřála na srdci ještě víc.

V zápětí už jdu do kruhu s Coldie (Caldwell Taarika Mea)mezi dalších 27 fen. Coldie od léta narostl krásný kožíšek a moc jí to slušelo. Z domova má dokonale natrénováno, a tak jde vše jako po másle. Coldie si odnáší stejně jako její sestra známku Výborná. Perfektní, mám velkou radost, protože výbornou si odnesla jen 1/3 fen v teto třídě 😊. 
Coldie je přesně ten typ aussíka, který se v kruhu chová jako naprostý profík, zatímco na agilitách se v ní probudí ďábel a její drive by jí mohl leckdo závidět.

Stalo se ale to, čeho jsem se obávala. Ve chvíli, kdy nastupuji do vedlejšího kruhu s Theou, volají feny ze třídy otevřené se známkou výborná zpět do kruhu. Chtěla bych moc poděkovat Niky, která s Coldie do kruhu nastoupila a vytrhla mi tak trn z paty. Rozdvojit se totiž zatím ještě neumím :D.
S Theunkou jsme se ukázaly mezi 7 nádhernými fenkami ve třídě vítězů a odnesly jsme si krásný posudek a známku Výborná.

Malina i Coldie v průběhu výstavy prošly bonitací a tím splnily poslední podmínku chovnosti. Taarika Mea tak má 2 nové krásné posily do chovu.


Chtěla bych poděkovat pořadatelům výstavy, jak skvěle si poradili nejen s nepříznivým počasím, ale i s množstvím australáků. Vše, včetně bonitace, šlapalo jak mělo.

Obrovský dík patří majitelům Coldie, za pomoc s bonitací, za to, že Jaruška poctivě stála frontu, zatímco já bojovala s ostatníma holkama v kruhu. Majitelům Engie, za pomoc a skvělou přípravu Engie na výstavu.  A největší dík letí Lenče, bez které už si výstavy neumím představit.
Přišli se na nás podívat a fandit i majitelé Ádi (Adrastea) a Flashe (Erriapo)- děkuju, strašně ráda jsem vás viděla i když vím, že prostoru pro popovídání moc nebylo. Omlouvám se, ale na výstavách je to vždy fofr.

Tato výstava byla naše poslední pro rok 2022. Myslím, že jsme se s touto výstavní sezonou rozloučili skvěle. Objeli jsme tento rok, na můj vkus, hodně výstav a nikde jsme se úplně neztratili.
Na příští rok máme spíše sportovní a štěňátkovské plány, ale určitě nás na nějaké výstavě zase uvidíte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *