Národní výstava psů Klatovy

Výstava v Klatovech už je tradicí. Jelikož jsem v Klatovech vyrůstala, chodila jsem na výstavu obdivovat pejsky už jako malá holčička. I když se musím přiznat, že letos se mi na výstavu vůbec nechtělo. Hlásili přeháňky a ne úplně teplo a kruh aussíků i boloňáků byl venku. Ráno nás ale probouzelo sluníčko, tak sem si řekla, že to přeci nemůže být tak hrozné a vyrazili jsme. Vyhodit kluky na stavbě a už jsme si to s Fazolkou frčely směr Klatovy. Na trase žádné překážky a tak jsme před půl 9 parkovaly nedaleko výstaviště. Nikča naštěstí přivezla stan, takže jsme se měli před případným deštěm i kam schovat. Jako první jsem do kruhu šla s Alvinem (Easter Espresso Šťastný koutek), kterého už jsem v minulosti několikrát předváděla a vyběhali jsme V3 z 5 psů. Nebýt takového dusna, ve kterém se Alvinovi neběhalo dobře, možná bychom dosáhli až na 2.místo. Moc děkuji majitelům za důvěru.
Pan rozhodčí Hořák se nebál použít celou stupnici známek, padaly Dobré, Velmi dobré, dokonce padlo i Neposouzen.
Fazolku jsem přihlásila do třídy vítězů a konkurence byla velmi silná. Říkala jsem si, že odejít s V4 v takové konkurenci nebude vůbec žádná ostuda. Fazolka byla zase jako sluníčko celý den. Ona mě neskutečně podporuje tím svým věčným úsměvem. V kruhu jsem si to tentokrát vážně užila. Fazinka stála jako panenka a nespustila ze mě oči.
Konečné rozhodování pana rozhodčího bylo velmi rychlé a chvilku mi trvalo než jsem se vzpamatovala a došlo mi, že je Fazolka na 2.místě se známkou Výborná a res.CAC za krásnou 6 letou fenou Dolly (Prosto Chudo You are my Acro), která se po chvilce stala i národním vítězem.  Měla jsem neskutečnou radost.

Po zapsání výsledků, vyzvednutí dárečku, který mají organizátoři výstavy každoročně pro všechny vystavovatele připravený, jsem dala Fazolku odpočívat do boudičky a přesunula se ke kruhu boloňáčků. Tam jsme všichni během čekání zmokli, já v šatech myslela že zmrznu, ale stálo to za to. Babička přihlásila Deimona i Amy. No a lépe jsme dopadnout nemohli. Amy BOB a Deimon BOS. Neskutečné :).
V závěrečkách jsem se proběhla hned dvakrát protože si Niky přihlásila i Brennini chovku.
S Amy jsme postoupily do užšího výběru a “bedna” nám tak o chlup utekla.

Suma sumárum… na to, že jsem se netěšila dopadla sobotní výstava nad očekávání.
Děkuji všem za prima den a Martinovi za fotku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *