Krajská výstava psů Staňkov

Druhý květnový státní svátek jsme strávili již tradičně na naší oblíbené psí výstavě ve Staňkově. Jako každý rok byla výstava perfektně zorganizovaná, všude dostatek ochotného personálu, minimum front u výdeje katalogů a celkově to tam opět šlapalo jako na drátkách. Bohužel větru a dešti neporučíš a tak se letiště ve Staňkově, kde se výstava koná, stalo po noční přeháňce jednou velkou blátivou louží. S přibývajícími lidmi přibývalo i bahno. A tak jsem nebyla jediná, která se rozhodla z parkoviště až do stanu psa nést v ruce. Celou cestu až ke kruhu jsem si nadávala, proč nemám menšího psa :D. Ono  těch 22 kg blahobytné kondice se pronese :D. Na nepříznivé počasí se většina z naší aussí bandy připravila v podobě gumáků, včetně mě. Byla to nejlepší obuv :).
Posuzování začalo na čas a pan Krinke se s tím nepáral a VD lítala vzduchem jako kulky na střelnici. Mám jeho styl posuzování ráda, vše nahlas komentuje, vždy zdůvodní co se mu na psu líbí a co naopak ne, proč právě ten a ten pes je na 1. místě. Přípravu Fazolky do kruhu jsem tak trochu vzdala. Nemělo to úplně cenu, protože i 2m mezi naším stanem a kruhem byly samé bláto, navíc chlupy na ní drží silou vůle- proč taky ne, když jsem přihlásila 3 výstavy do 2 týdnů tak je nejlepší vylínat na kost :D, takže jsem jen rychle otřela zablácené nohy a šlo se na věc :). Do mezitřídy nastoupily 4 feny, z toho 3 byly Patriotovy dcery- Fazolka, Ája (Argentum Barrel Brennini) a Sky (Didi zo Zubrej). Už při posuzování psů se rozdalo plno VD a já doufala, že se Fazolka bude panu rozhodčímu líbit alespoň stejně jako tomu bylo minulý rok na Džbánu v Praze.  Rozšlapaný a kluzký terén ve mě vyvolával trochu strach z pádu, naštěstí není Fazinka žádný šílenec, takže jsme běhání společně zvládly bez ztráty květinky. Výbornou pan rozhodčí udělil pouze dvěma fenám Fazolce a Sky, ostatní dvě odešly s VD. Bojujeme s Fazolkou do poslední chvilky, nakonec to však stačí jen na 2. místo, stejně jako v roce 2016. Nicméně má krásný posudek a já jsem pyšná jak krásně spolupracovala celou dobu. Výborná tady rozhodně nebyla zadarmo a my jí urvaly :).

Pak byla trocha času na pokec, vyvenčení pejsků a už jsem se přesouvala ke kruhu Boloňáčků kde už na mě čekala babi s dědou a Deimonem (Deimon Abbeylife www.abbelife.cz). Doma babičce hárá Amy, tak jsem měla trochu strach jak se bude Deimon chovat, naštěstí rychle pochopil co po něm chci a v kruhu nám to společně šlo jako vždy. V1, VT a Krajský vítěz byl v kapse. Což znamenalo, že nemůžeme chybět v závěrečkách. Martinka shodou okolností potřebovala v závěrečkách pomoct s malou aussí princeznou Winnie, která je děsně sladká a tak jsem ráda podala pomocnou ruku a s Winčou se proběhla. Byla jsem naprosto v šoku jak krásně stála a soustředila se, i přesto, že to byla její první výstava. Mikrofon, hlasité moderování, plno psů kolem…. nic z toho ji nerozhodilo a byla veselý australák. Mladých fen nastupovalo do kruhu opravdu hodně a i přesto, že na nás několikrát spočinul zrak rozhodčího, jsme se do užšího výběru nedostaly.

Snad budu mít ještě někdy možnost tohle sladké červené sluníčko předvést.
Po shlédnutí všech FCI skupin jsme se s Deimonem připravili do přípravného kuhu a já si říkala, že by bylo fajn se dostat alespoň do finálové 5ky. Vbíháme do závěrečného kruhu jako předposlední, Deimon se krásně nese. Juhůůů jsme vybraní do užšího výběru. Krátké proběhnutí ještě tam a zpět a už se rozdělují místa na bedně…. A BIG3 je domaa!!! Mám ohromnou radost a babi zase slzy na krajíčku :D.

Na konci výstavy na nás občas vykouklo sluníčko.

Chtěla bych všem moc poděkovat za skvěle strávený den a za rok se těším zas 🙂
Krásný report o Staňkově napsala i Marťa na www.fallcat.net
za fotky moc děkuju Terce a Martě

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *