Krajská výstava psů Staňkov

Na krajskou výstavu do Staňkova jezdím už se železnou pravidelností od roku 2012. Patří rozhodně k mým nejoblíbenějším výstavám a to hlavně díky perfektní organizaci a krásným cenám. Letošní rok mi ale spadla brada, když jsem si šla vyzvednout katalog a dostala jsem do ruky velký balíček plný dobrot pro pejsky (konzerva,granule, pamlsky a nějaké vzorečky). To jsem opravdu ještě nikde na žádné výstavě neviděla. Opět se budu opakovat, ale kam se hrabou mezinárodky.

Tahle výstava byla pro mě však velmi speciální, protože měla mnoho poprvé. Byla to první výstava, které se účastnila Dominička a první výstava pro Theu (Amalthea Taarika Mea). Zároveň také první titul (vítěz třídy mladých) pro Taarika Mea, ale to předbíhám.

Theušku jsem si připravila už v úterý abych s ní pak na místě už neměla žádnou práci, protože jsem nevěděla jak to bude zvládat Domča. Na místo jsme dorazili na čas a těsně v závěsu za námi dorazila i Nikol (Brennini kennel), která nám poskytla azyl v jejím stanu. Děkujeme 🙂 .

Postavili jsme stan, vyzkoušeli si s pejsky kruh a už se pomalu chýlil čas k zahájení výstavy. Pan rozhodčí Krinke umí, dle mého názoru, psa hezky zhodnotit a odhadnout. Mám jeho posuzování ráda i přesto, že nic neodpustí. S Theuškou nastoupily do kruhu ještě další 3 feny. Věděla jsem, že natrénováno máme, ale zároveň jsem také věděla, že zadarmo tu nic nedostaneme. Snažila jsem se ukázat Theušku jak nejlépe jsem uměla, běhala krásně a na pana rozhodčího zapůsobila a po několika závěrečných kolečkách odcházíme s titulem V1, vítěz třídy mladých :). Moje radost se nedá popsat. Moje malé černé štěňátko to dokázalo. Jsem na ní pyšná. Vystavování jsem si po roční pauze opravdu užila.

Po skončení posuzování ještě fotky na památku a mohlo se začít opravdu slavit 🙂
Palce nám zpoza kruhu držela Tarinka (AinTauri Taarika Mea), která se přišla podívat a nasát trochu té výstavní atmosféry. Obě holky se v kruhu potkají na konci června na výstavě v Klatovech.

Dominička, zlatíčko, prospala až na pauzy na kojení celou výstavu. Obě naše nejmladší holky byly nejhodnější. Co víc si přát :).

Amalthea Taarika Mea V1/4/, Vítěz třídy mladých

Moc děkujeme všem za prima den. A příští rok se budeme těšit zase na viděnou 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *